7. Kogustaki Mucize NetflIx’te,

7. Kogustaki Mucize sur Netflix, le film turc dont tout le monde parle

Fransız Netflix aboneleri birkaç gündür 7 filmi hakkında övgüler yağdırıyor. Kogustaki Mucize. Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği Türk uzun metrajlı filmi platformda en çok izlenenler arasında yer alıyor. Film, cinayetle suçlanan engelli bir baba ile kızı arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Mendilleri çıkar.

Bize yalan söylemeyin, şu anda çok fazla boş zamanınız olduğunu ve bunu koltukta geçireceğinizi biliyoruz. Fıstık ezmeli kurabiyelerinizin pişmesini beklerken, Türk film fenomeni 7 Köstekli Mucize için vaktiniz var.

7.Koğustaki Mucize: Görülmesi gereken Türk draması

7.Koğustaki Mucize, 2019 yılında Türkiye’de vizyona girdi. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği film, Kore yapımı Miracle in Cell No 7’nin yeniden çevrimi. Film, kızı Ova ve babaannesiyle yalnız yaşayan zihinsel engelli yoksul bir çoban olan Mehmet “Mémo “nun kaderini anlatıyor.

Bir gün Mémo, bir albayın kızının öldüğü dramatik bir kazaya tanık olur. Cinayetle suçlandı ve idama mahkum edildi. Ancak hapishanenin içinde ve dışında, genç babayı ölümden kurtarmak için zamana karşı bir yarış başlamıştır.

Bu rolüyle Türkiye’de Altın Palmiye Ödülü’ne aday gösterilenAras Bulut İynemli, bu dokunaklı dramda başrolü oynuyor.

Türk dizilerinin Netflix’teki başarısı

7.Koğustaki Mucize filmi Mart ayı ortasında Netflix’te yayına girdi. O zamandan beri, platformda bağımsız bir film için benzeri görülmemiş bir başarı elde etti. Hatta Fransa’da aboneler tarafından en çok izlenen ilk 10 film listesinin başında yer alıyor.

Bu dokunaklı film, Tom Hanks’li Yeşil Hat, Sean Penn’li Sam Je Suis Sam ve David Gale’in Hayatı gibi ödüllü kült filmleri anımsatıyor. Kabul etmek gerekir ki bu, moralinizi yükselten iyi hissettiren bir film olmaktan çok uzak.

ORİJİNAL HABER LİNKİ