‘Miracle In Cell No. 7’ Ekibi Türkiye’nin Oscar Adaylığını Evrensel Bir Hikaye Haline Getiriyor

‘Miracle In Cell No. 7’ Team On Making Turkey’s Oscar Entry A Universal Story – Deadline Virtual Screening Series

Türkiye’nin Uluslararası Uzun Metraj Oscar adayı 7 Numaralı Hücredeki Mucize geçen yıl kendi ülkesinde büyük bir gişe başarısı elde etti ve Netflix’te birçok bölgede önemli bir başarı yakaladı.

Yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in 2013 yapımı aynı adlı Kore filminin yeniden çevrimi olan duygusal draması, 1983 yılında sıkıyönetim altındaki bir Ege kasabasında yaşayan zihinsel engelli baba Memo (Türk yıldız Aras Bulut İynemli) ve 7 yaşındaki kızı Ova’nın hikâyesini anlatıyor. Memo bir çocuğu öldürmek suçundan haksız yere hapse atıldığında, Ova ile birbirlerine yeniden kavuşmaya çalışırlar.

Öztekin, filmin Deadline’ın Sanal Gösterim Serisi’ndeki panel tartışması sırasında, filminin daha çok bir komedi olan orijinalinden nasıl farklılaştığı hakkında konuştu. “Orijinalinde bir dizi gri alan vardı,” dedi. “Ana temaları korumak, gri alanları netleştirmek ama bunu daha evrensel bir hikaye haline getirmek istedim.”

Rol için araştırma yaparken ve hazırlanırken 10 kilo (22 lbs.) veren İynemli, karakterinin babalık içgüdülerinden nasıl etkilendiğini anlattı ve “Bu hikaye bize unuttuğumuz bazı değerleri hatırlattı” dedi.

Filmin büyük sürprizini nasıl buldukları da dahil olmak üzere Türkiye’nin Uluslararası Oscar adaylığı hakkında daha fazla bilgi için yönetmen ve yıldızla yaptığımız yukarıdaki röportaja göz atın.

ORİJİNAL HABER LİNKİ